top of page

OEFENTHERAPIE ZETTEN HERVELD

Kennismaking

Mijn naam is Anne-Corien Ronteltap. Ik heb een praktijk voor Oefentherapie Cesar voor patiënten in Zetten en omstreken en ben daarnaast gediplomeerd Balanstherapeute volgens de methode Dunnewolt. 

In 2004 rondde ik mijn studie Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht met succes af. Inmiddels bouw ik op ruime werkervaring in verschillende praktijken voor Oefentherapie Cesar. Om mijn vakgebied verder uit te breiden, volgde ik daarnaast een opleiding tot Balanstherapeute. Balanstherapie sluit prima aan bij Oefentherapie Cesar. 

Mijn vak als oefentherapeut  is veelzijdig en uitdagend. Ik leer de patiënt ervaren wat het is om actief met het lichaam, houding en beweging bezig te zijn. Gezond bewegen valt te leren! Mijn patiënten verdienen een uitstekende begeleiding en kunnen rekenen op mijn volle aandacht. 

  • Instagram
  • Facebook

OPENINGSTIJDEN

bereik op

Maandag - vrijdag
08:30 - 17:00 uur

0488 451327

Laag dorsaal testen

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die klachten door een verkeerd houdings- en bewegingspatroon behandelt en voorkomt. Het doel is om de patiënt gezond te leren bewegen. Hierdoor verminderen en verdwijnen klachten en worden ze in de toekomst voorkomen. Oefentherapie Cesar gaat uit van de individuele bewegingsmogelijkheden en sluit aan bij de persoonlijke leef- en beroepsomstandigheden van de patiënt.  

Het persoonlijk behandelplan is met zorg samengesteld en bestaat uit oefeningen, die zijn afgestemd op de klachten en mogelijkheden van de patiënt. Door de actieve rol van de patiënt tijdens de therapie, leert hij de optimale bewegingen begrijpen en aanvoelen. Op deze manier kan de patiënt het geleerde succesvol in zijn dagelijks leven in de praktijk brengen. 

Oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijkruimte van de oefentherapeut of –indien noodzakelijk– bij de patiënt thuis. 

U kunt meer lezen over Oefentherapie Cesar op www.oefentherapeut.nl.

anne corien in actie.webp

Bekkentherapie

​Bekkenpijn komt onder meer voor bij verzakkingen, incontinentie, bij overbelasting van het lichaam, bij het niet goed functioneren van de bekkenbodem of tijdens de zwangerschap.

Met Bekkenoefentherapie leert u luisteren naar uw lichaam en uw activiteiten aan te passen. Ook leert u efficiënt bewegen om zo het bekken minder te belasten. Minder pijn, meer stabiliteit en beter inzicht in belasten en belastbaarheid van het lichaam en een goede houding en betere conditie zijn het resultaat.

Ongeveer de helft van de (aanstaande) moeders ervaart klachten in de rug en in de bekkenstreek, vaak na lang dezelfde houding of bij zware inspanning. Bekkenbodemklachten kunnen zich bij iedereen ook uiten in incontinentieklachten. Die doen zich bijvoorbeeld voor bij hoesten of niesen en springen of lachen. Maar plotseling urineverlies kan ook optreden als iemand vaak moet plassen of het moeilijk kan ophouden.

bottom of page